Statybos darbai Nidos šiaurinėje komunalinėje zonoje

Data

2021 04 02

Įvertinimas
0
Vizualizacija.jpg

Poilsio pastatų kompleksas kuriamas buvusioje šiaurinėje komunalinėje Nidos gyvenvietės zonoje. Teritorija užstatoma aštuoniais dviejų aukštų su mansarda statiniais, iš kurių keturi formuoja Purvynės gatvės išklotinę, kiti keturi išdėstomi arčiau miško. Aplinkos pritaikymo visiems visuomenės nariams požiūriu, projekte pirmuose aukštuose numatyti numeriai žmonėms su specialiaisiais poreikiais. 
UAB „G.A.L. Architektai“ architektams A. Šablevičiui, E. Buikaitei ir G. Vieversiui teko nemenkas uždavinys – gamybinių, ūkinių, garažų pastatų konversija į rekreacinę zoną. 
Pastatų išraiška, jų tūriai ir siluetas pasirinkti interpretuojant tradicinę Kuršių nerijos architektūrą ir pritaikant trumpalaikiam poilsiautojų apgyvendinimui. Projekto vadovas Adomas Šablevičius apie pastatų išraiškos paieškas pasakoja taip: Purvynės gatvės poilsio kompleksą lydi jos ženklo – rombo motyvas lėkiuose, kituose dekoro elementuose. Fasado apkalimu medinėmis lentelėmis kuriamas šešėlių žaismas. Langų rėmų spalvos derinamos prie sienų apdailos spalvos. Vidaus kiemą ir pastatus vizualiniais ryšiais buvo siekiama įlieti į aplinkinį kopų tereną, atsižvelgiant ir į tai, kad sklypo vakaruose ir pietuose yra neužstatoma kopų ir pušynų teritorija. 
Purvynės gatvės tolesniam vystumui šis projekto autorių kolektyvo darbas formuoja tradicijos ir inovacijos derinio tęstinumą.